Frambozen trifle

Frambozen Trifle, serveer met een glas Lindemans Framboise

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 180 gram boter
  • 180 stuk(s) pure chocolade
  • 4 stuk(s) eieren
  • 220 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • 1 snuffje zout
  • 60 gram cacaopoeder
  • 120 gram witte chocolade
  • 120 gram melkchocolade

Cream

  • 2 fles(sen) Lindemans Framboise
  • 1 stuk(s) ei
  • 100 gram mascarpone
  • 3 eetlepel (s) suiker
  • 2 stuk(s) schaaltjes verse frambozen

Frambozen trifle Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter en de pure chocolade au bain-marie en roer er de room bij. Klop de eieren luchtig op met de suiker en spatel ze door de chocolade room. Roer er daarna de bloem, het zout en het cacaopoeder onder. Rasp de witte en de melkchocolade en voeg ze bij het deeg. Bak de brownie ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven af.
  2. Kook ondertussen de Lindemans Framboise tot de helft in en laat die tot op kamertemperatuur afkoelen. Klop het eiwit van 1 ei zeer stijf. Klop de mascarpone, de eierdooier en de suiker tot een gladde massa en spatel het stijfgeklopte eiwit eronder. Snijd het gebak in stukjes en verdeel over 4 glazen. Giet er het ingekookte bier over en verdeel daarover de frambozen. Werk af met de mascarponemousse.

    Serveer met een glas Lindemans Framboise.
    Lindemans-Framboise
  3. Download hier het recept