Gevulde kip met aardappelpuree en salade

Gevulde kip met aardappelpuree en salade. Serveer met een glas Broeder Jacob Tripel. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 10 gram gedroogde paddenstoelen
  • 75 gram gerookte spekblokjes
  • 5 stuk(s) halve ongezouten walnoten
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 stuk(s) teentje knoflook, uitgeperst
  • zout en versgemalen peper
  • 1 stuk(s) biologische scharrelkip 1,5kg
  • 2 eetlepel (s) olijfolie
  • 8 stuk(s) plakjes ontbijtspek
  • braadslede met rooster, keukentouw, cocktailprikkers

Gevulde kip met aardappelpuree en salade Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje. Giet er 1 dl kokend water over en week ze ca. 20 minuten. Bak de spekblokjes uit een koekenpan in ca. 5 minuten.
  2. Walnoten fijnhakken. Doe voor de vulling in een kom: gehakt, walnoten, uitgebakken spekblokjes en knoflook. Haal de paddenstoelen uit het weekwater, knijp ze goed uit en snijd ze in piepkleine stukjes. Voeg toe aan het gehaktmengsel. Kneed alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Dep de kip van binnen en buiten droog met keukenpapier.
  3. Bestrooi de kip van binnen met wat zout en peper. Vul met het gehaktmengsel. Bovenzijde met een houten cocktailprikker dicht maken. Bind de poten dicht tegen het lijf aan elkaar met keuken touw.
  4. Wrijf de kip in met de olijfolie en vervolgens met zout en peper. Leg de kip met de borst naar beneden in de grote braadslede. Braad de kip ca. 45 minuten in het midden van de oven. Haal de braadslede uit de oven, kip keren en de borst beleggen met plakjes ontbijtspek. Zet de kip terug in de oven en bak nog eens 45 minuten. (de kip is gaar als het sap helder is als je in het dijbeen prikt). Neem de kip uit de oven. Laat even rusten onder aluminiumfolie.
  5. Snijd kip in stukken en geef iedereen een stuk van de gehaktvulling. Serveer de kip met knolselderij-aardappelpuree en een salade.

    Serveer met een glas Broeder Jacob Tripel.
    Broeder Jacob Tripel
  6. Download hier het recept