Steak friet d'anvers

Steak friet d'anvers. Serveer met een glas Troubadour Speciale. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 600 gram bintjes, gekookt en koud
  • 600 gram ossenhaas in stukjes van 20 cm
  • ingekookte kalfsbouillon
  • zwarte peper en zout
  • rode wijn azijn
  • 400 gram grote uien, fijngehakt
  • 100 gram boter
  • olie
  • 4 stuk(s) eieren
  • geroosterde ui (kant en klaar te koop)
  • Krulpeterselie, fijngehakt

Steak friet d'anvers Werkwijze

  1. Snijd de aardappelen in partjes. Breng de bouillon op smaak met peper, zout en een paar druppels rode wijn azijn.
  2. Bak de uien in wat olie goudbruin. Voeg er de boter aan toe en laat de uien zo’n 30 minuten sudderen en karamelliseren. Laat de uien compote uitlekken in een zeef. Vang de boter op. Kruid de stukjes vlees met peper en zout. bak de stukjes vlees in de uienboter naar de gewenste gaarheid. Bak ondertussen vier spiegeleieren. Frituur de aardappelpartjes mooi krokant in olie op 180 graden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid af met zout.
  3. Serveer de aardappelen, uien compote en vlees naast elkaar. Plaats het ei erbovenop. Overgiet het met wat saus. Bestrooi het gerecht eventueel met geroosterde uien en peterselie.

    Serveer met een glas Troubadour Speciale.
    Troubadour Speciale
  4. Download hier het recept