Oesters bereidt met Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru

Oesters met een glas Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru.

Categorie:  Tussengerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 sjalotje
  • 1 fles(sen) Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru
  • 18 Holle oesters
  • 2 eierdooiers
  • Zeezout
  • Peper en Zout
  • 100 gram koude boter

Oesters bereidt met Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru Werkwijze

  1. Pel het sjalotje en snipper het zeer fijn. Doe het samen met de helft van het flesje Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru in een steelpannetje en laat het bier op een hoog vuur inkoken tot bijna al het vocht verdampt is.
  2. Open de schelpen, maak de oesters los en houd ze opzij. Giet het oestervocht bij in de pan. Leg de holle schelpen van de oesters op een bedje van zeezout en leg op elke schelp en rauwe oester. Verwarm de grill voor. Voeg de eierdooiers bij het oestervocht en het steelpannetje in een warmwaterbad of op een heel zacht vuur.
  3. Snijd de boter in kleine stukjes. Giet de rest van het flesje Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru bij het oestervocht en klop er de boter onder tot dat je een luchtige saus hebt. Kruid met peper en zout en verdeel de saus over de oesterschelpen. Schuif ze nog even onder de hete grill tot ze licht kleuren en dien onmiddellijk op met eventueel een glas Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru.

    Serveer met een glas Lindemans Cuvée René Grand Cru.
    lindemans Geuze Cuvée
  4. Download hier het recept