Tartaar van zalm en gemarineerde asperges

Recept van chefkok Ton van Melis

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 8 stuk(s) sprieten verse bieslook
  • 1 eetlepel (s) witte aceto balsamico
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 400 gram verse zalm
  • 20 stuk(s) blaadjes verse koriander
  • 0.5 uitgeperste citroen
  • extra vergine olijfolie

Recipe

  • 1 plakje citroen
  • 1 stuk(s) hardgekookt ei
  • 1 takje kervel

Cream

  • zeezout naar smaak
  • 1 eetlepel (s) aceto balsamico chardonnay wit
  • 3 druppels tabasco
  • 1 theelepel (s) honing
  • 1 stuk(s) geraspte citroen
  • 1 glas (glazen) extra vergine olijfolie

Sauce

  • dopje Grand Manier
  • rasp van halve citroen
  • zeezout en honing naar smaak
  • mespunt cayennepeper
  • 4 eetlepel (s) mayonaise
  • rasp van halve sinaasappel

Tartaar van zalm en gemarineerde asperges Werkwijze

  1. Asperges 30 minuten in gemaakte marinade laten marineren voor uitgifte.
  2. Verse zalm in hele kleine blokjes hakken. Koriander en bieslook hakken, samen met andere ingrediënten onder elkaar mengen.
  3. Alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar mengen. Decoreren zoals op de foto. Smakelijk!