Traag gegaard buikspek met hoisinisaus

Traag gegaard buikspek met hoisinisaus. Serveer met een glas St. Feuillien Saison.

Categorie:  Tussengerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 ui
  • 400 gram gezouten buikspek
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode chilipeper
  • 1 wortel
  • 1 stukje selderij
  • 1 stuk verse gember
  • 2 kaneelstokken
  • 2 steranijs
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel (s) vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepel (s) honing
  • ketjap
  • oestersaus
  • 0.5 liter(s) kippenbouillon
  • 0.5 liter(s) donkere kippenbouillon
  • 200 gram geblancheerde spinazie olie
  • geroosterde sesamzaadjes
  • Hoisinisaus
  • Zeer fijn gesneden lente-ui

Traag gegaard buikspek met hoisinisaus Werkwijze

  1. Bak het buikspek kort en hevig aan. Stoof ondertussen de groentjes en kruiden aan in een vuurvaste stoofpot. Karameliseer met honing, ketjap en oestersaus. Leg het buikspek erop. Bevochtig met de beide kippenbouillons, zet het deksel erop en laat ongeveer 10 uur garen in een oven 95 °C.
  2. Haal het spek uit het vocht als het klaar is en laat afkoelen in de koelkast. Snijd het spek daarna in dikke plakken en bak het kort aan alle kanten aan. Bak ondertussen de spinazie kort aan in olie, blus met oestersaus en de sesamzaadjes. Leg de spinazie op een bord. Snijd het spek in blokjes en leg het op het bord leg er een lepel hoisinsaus bij en werk af met zeer fijngesneden lente-ui.

    Serveer met een glas St.Feuillien Saison.
    stFeuillien- Saisson
  3. Download hier het recept