Paling in de geuze

Paling in de geuze. Serveer met een glas Lindemans Geuze.  

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • Bieslook
  • 800 gram paling in stukken
  • 50 gram Bloem
  • Frietjes of bruin brood
  • Peper en zout
  • 1 fles(sen) Lindemans Geuze
  • 1 grote wortel
  • 2 dL room

Paling in de geuze Werkwijze

  1. Breng de bloem op smaak met peper en zout. haal de stukken paling erdoor. Smelt de boter in de pan en voeg er de Lindemans Geuze bij. Laat de geuze inkoken tot je een lichte siroop hebt.
  2. Schil de wortel en snijd hem in schijfjes. Schep de paling en de wortelschijfjes in de pan en roerbak voorzichtig op een hevig vuur gedurende 3 minuten.
  3. Gooi de room erbij en laat nog 3 minuten sudderen. Kruid met peper en zout en versier met de vers gehakte bieslook. Dien goed heet op met frietjes of bruinbrood en een glas Lindemans Geuze.

    Serveer met een glas Lindemans Geuze.
    LindemansGeuze
  4. Download hier het recept