Kantonese Roerbak

Kantonese roerbak. Serveer met een glas St. Feuillien Blond

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 4 eetlepel (s) sesamolie
  • 4 eetlepel (s) donkere sojasaus
  • 0.5 eetlepel (s) versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepel (s) olie
  • 2 eetlepel (s) gemberpuree (potje)
  • 2 eetlepel (s) knoflookpuree (potje)
  • 300 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 2 stuk(s) rode paprika, in reepjes
  • 250 gram kastanje champignons, in plakjes
  • 1 stuk(s) paksoi, in brede repen
  • 1 stuk(s) bamboescheuten, uitgelekt
  • stuk(s) baby maïskolfjes, uit gelekt
  • 2 eetlepel (s) maïzena

Kantonese Roerbak Werkwijze

  1. Meng de sojasaus met de sesamolie en peper in een kommetje en zet dit apart. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en knoflook tot het gaat geuren. Schep alle groenten erdoor en bak ze al omscheppend 5 minuten op hoog vuur.
  2. Verwarm de groenten al omscheppend nog 3 minuten en voeg geleidelijk 150-200 ml water toe, zodat de groenten alleen omhuld zijn met wat water. Meng de maïzena met 100 ml water en voeg dit papje met het sojasausmengsel al roerende aan de groenten toe. Laat het gerecht nog heel even sudderen tot het vocht licht gebonden is. Variatietip: Voeg 250 gram biefstuk in dunne plakjes toe en marineer deze eerst in de helft van het sojamengsel.

    Lekker met noedels. Serveer met een glas St.Feuillien Blond
    st feuillien blondDownload hier het recept