Mosselen uit de wok

Mosselen uit de wok. Serveer met een glas Wilderen Tripel Kanunnik. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 8 stuk(s) uien
  • 4 kilo(s) mosselen
  • 2 stuk(s) stengels bleekselderij
  • 4 eetlepel (s) olie
  • verse gemberwortel, geschild en fijn gesneden
  • 6 stuk(s) takjes tijm
  • 2 stuk(s) stengels citroengras (sereh)
  • 10 stuk(s) takjes munt
  • 10 stuk(s) takjes koriander
  • 2 dL witte wijn
  • peper

Mosselen uit de wok Werkwijze

  1. Snij de uien en bleekselderij in grove stukken. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en bleekselderij samen met de gember.
  2. Spoel de mosselen grondig in koud water en doe ze in de wok. Voeg de verse tijm en een l laurierblaadje toe. Doe er de munt, koriander en fijngesneden citroengras bij.
  3. Blus de mosselen met een flinke scheut witte wijn en laat ze, zodra het kookpunt is bereikt, 2 tot 2,5 minuut goed doorkoken, of tot alle schelpen open staan. Breng op smaak met vers gemalen peper.

    Serveer met een glas Wilderen Tripel Kanunnik.
    Tripple kannunikDownload hier het recept