Paling in 't groen

Paling in 't groen. Serveer met een glas Troubadour Blond. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) fijngehakt teentje knoflook
  • 4 stuk(s) tal versnipperde sjalotten
  • 1 stuk(s) klont boter
  • 600 gram rivierpaling in stukken van 3cm
  • 2 dL lichte kalfsbouillon
  • 1 fles(sen) Troubadour Blond
  • Groene kruiden (peterselie, kervel, zurkel, waterkers, bieslook, blad, spinazie)
  • 1 stuk(s) blad laurier
  • 1 stuk(s) theelepel aardappelzetmeel
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • Peper en zout
  • Witte boterhammen of gekookte aardappelen

Paling in 't groen Werkwijze

  1. Stoof de versnipperde sjalotten en de knoflook aan met een klontje boter in een diepe pan. Spoel de paling nog eens goed na in zout water, droog af en voeg bij de sjalotten. Smoor even samen (faire suer). Bevochtig met de bouillon en evenveel bier. Laat zachtjes gaarstoven tot de paling net van de graat loskomt.
  2. Schep de paling uit de pan. Laat het kookvocht een beetje inkoken. Voeg er de verse niet te fijngehakte kruiden, spinazie en laurier bij. Kook even op, bind lichtjes met het aardappelzetmeel en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Schep de paling terug in de pan en laat even doorkomen.
  3. Laat afkoelen en vervolgens minstens 24 uur trekken in de koelkast. Koud, lauw of warm opdienen met witte boterhammen of gekookte aardappelen.

    Serveer met een glas Troubadour Blond.
    Troubadour blond
  4. Download hier het recept