Krokant gebakken kalfszwezerik

Krokant gebakken kalfszwezerik met ganzenlever saus. Serveer met een glas Wilderen Goud. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 300 gram kalfszwezeriken
  • Boter
  • 1 dL kippenbouillon
  • 100 gram ganzenlever
  • 1 dL room
  • Peper en zout
  • 8 stuk(s) stronken witlof
  • 1 stuk(s) kleine truffel
  • Enkele mooie plukjes kevel

Krokant gebakken kalfszwezerik Werkwijze

  1. Laat de kalfszwezeriken een nacht in koud zout water staan om er al het bloed aan te onttrekken. Blancheer de zwezeriken en ontdoe ze van hun vet. Versnijd ze in vier gelijke delen en bak aan in boter. Laat eerst hevig korsten en dan verdere garen op een zachte temperatuur. Draai geregeld om. Laat ondertussen de kippenbouillon inkoken met de ganzenlever en de room tot de helft van het volume.
  2. Mix, kruid af met peper en zout. Snijd het witlof in blokjes en bak het in de bruine boter. Kruid met peper en zout. Schik het witlof op een bord en leg daarop de zwezerik. Schuim de ganzenlever op door veelvuldig te mixen en schep ze eromheen.
  3. Werk af met schijfjes of staafjes verse truffel en enkele plukjes kervel.

    Serveer met een glas Wilderen Goud.
    wilderengoud
  4. Download hier het recept