Goedgevulde linzensoep

Goedgevulde linzensoep met lamsvlees en rookworst. Serveer met een glas Malheur 10.

Categorie:  Hoofdgerecht  - 
Waardering  0.00/5

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 kilo(s) Linzen (rode, groene, bruine en zwarte)
  • 2 kilo(s) lamsvlees met bot
  • 1 stuk(s) knolselderij
  • 3 stuk(s) prei
  • 4 stuk(s) uien
  • 3 stuk(s) winterwortels
  • 2 stuk(s) ontvelde tomaten in blokjes
  • 4 theelepel (s) komijnpoeder
  • 2 stuk(s) rode pepers
  • 6 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 stuk(s) bosje selderij
  • bouillonblokjes
  • 6 stuk(s) laurierblaadjes
  • 6 stuk(s) foelie
  • 1 stuk(s) rookworst

Goedgevulde linzensoep Werkwijze

  1. Spoel het vlees af onder de koude kraan en zet op met zo`n 2 liter water. Kook het vlees klaar in ongeveer een uur en snijd vervolgens in kleine stukjes. De knolselderij in kleine blokjes snijden, uien in grove blokjes snijden, prei in ringen, pepers en knoflook in snippers snijden en de wortels in dunne plakjes snijden.
  2. Linzen afspoelen onder koud water en eventueel nakijken op steentjes e.d. De gesneden groenten bij het vlees in de pan, als deze gaar zijn de linzen erbij (Let op, linzen hebben verschillende kooktijden dus eerst de langst kokende en vervolgens de anderen) voeg de bouillonblokjes en komijnpoeder toe. Doe er vlak voor het opdienen nog een bosje fijngesneden selderij en de rookworsten bij.

    Serveer met een glas Malheur 10.
    malheur 10
  3. Download hier het recept