Rode kool met appels

Rode kool met appels. Serveer met een glas Troubadour Obscura.  

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) rode kool ca 1.4kg
  • zout
  • 1 stuk(s) grote uit, gesnipperd
  • 2 stuk(s) zure appels, in kleine stukjes gesneden
  • 6 stuk(s) zwarte peperkorrels
  • 40 gram boter
  • 6 stuk(s) kruidnagels
  • 1 stuk(s) pijpje kaneel
  • 1 stuk(s) laurierblad

Rode kool met appels Werkwijze

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd hem in vieren en neem de delen van de stronk eruit weg. Schaaf of snijd de kool in smalle reepjes. Breng in een pan met dikke bodem 3 deciliter water aan de kook. Voeg zout, peperkorrels, kruidnagels, kaneel en laurierblad toe.
  2. Schep de rode kool er door en wacht tot alles aan de kook is gekomen. Voeg ui en appels toe. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan. Laat de rode kool in ca. 15 minuten zachtjes (beet)gaar koken. Schep de kool van tijd tot tijd even om. Neem na 10 minuten het deksel van de pan waardoor het in de pan aanwezige vocht zoveel mogelijk kan verdampen. Giet een eventueel restant af. Voeg daarna boter en suiker toe.
  3. Schep alles om en laat alles dan nog 3 a 4 minuten zachtjes stoven. Verwijder voor het opdienen het kaneelpijpje, laurierblad en zoveel mogelijk kruidnagels en peperkorrels.

    Serveer met een glas Troubadour Obscura.
    Troubadour Obscura
  4. Download hier het recept