Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Braadkip

Braadkip met geglaceerde groenten en braadjus. Serveer met een glas Malheur 10. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) kip
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 10 stuk(s) takjes tijm
  • 4 stuk(s) teentjes knoflook
  • 150 gram boter
  • witte wijn
  • azijn
  • peper & zout
  • 1 stuk(s) bosjes jonge wortel
  • 8 stuk(s) bloemkoolroosjes
  • 250 gram champignons
  • 100 gram boontjes

Braadkip Werkwijze

  1. Vul de kip met tijm en look. Wrijf de kip in met de halve citroen. Bestrijk de kip met boter. Kruid met peper en zout. Plaats een rooster op een ovenschaal en plaats de kip op het rooster. Bak de kip ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 175 graden. Begiet de kip regelmatig met gesmolten boter.
  2. Neem de kip uit de oven en giet het braadvocht door een zeef. Roer de resterende koude boter door het braadvocht. Kruid met witte wijn, azijn, peper en zout.
  3. Blancheer ondertussen de groenten in gezouten water. Smelt een beetje boter in een pan en bak de champignons een paar minuten. Voeg de groenten toe en meng alles. Kruid met peper en zout. Serveer de groenten met de kip en de saus.

    Serveer met een glas Malheur 10.
    Malheur 10
  4. Download hier het recept