Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Eendenborst met rode bietensap

Eendenborst met rode bietensap. Serveer met een glas St. Feuillien Brune.  

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 dL sherry azijn
  • 4 stuk(s) rode bieten
  • 2 stuk(s) sjalotjes
  • 4 stuk(s) eendenborstfilets
  • 8 dL groente- of gevogeltfond
  • peper en zout

Eendenborst met rode bietensap Werkwijze

  1. Stoof de fijngehakte sjalotjes en voeg er drie, in plakjes gesneden rode bieten aan toe. Giet er een scheutje sherry- azijn en de groente-of gevogeltefond bij. Kruiden met peper en zout. Laat twintig minuten gaar stoven. Doe daarna alles in de keukenmachine, en mix fijn, samen met een nootje boter. Druk dit alles fijn door de zeef. Rooster de eendenborst eerst aan de velkant, zonder vetstof. Daarna gedurende acht minuten roosteren aan de vleeskant.
  2. Zorg er voor dat het vlees mooi rosé blijft. Snij de overgebleven rode biet in ultrafijne schijfjes, en bak deze in frituurolie. Snij ook de eendenborst in fijne schijfjes. Verdeel de groentesaus over de borden, leg er eerst de sneetjes eendenborst en dan de rode bieten schijfjes er bovenop.

    Serveer met een glas St. Feuillien Brune.
    st.Feuillien Brune
  3. Download hier het recept