Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Garnalen Risotto

Garnalen risotto met St. Feuillien Saison - ontwikkeld door Danny Smink, werkzaam bij Multi Bier

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 eetlepel (s) olijfolie
  • 150 gram risottorijst
  • 0.5 bos peterselie
  • 1 eetlepel (s) boter
  • 6 stuk(s) witte asperges
  • peper en zout
  • 1 groentebouillon
  • 10 grote ongepelde garnalen
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 0.5 stuk(s) ui, fijngesnipperd
  • 33 cL St. Feuillien Saison

Garnalen Risotto Werkwijze

  1. Leg de scampi’s 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal. Schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde.
  2. Snij de ui en de platte peterselie fijn. Verhit de eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui glazig op een matig vuur. Voeg de risottorijst toe en bak het geheel al roerend glazig. Overgiet het mengsel tot het nét onder het bier staat en laat dit intrekken. Herhaal dit tot al het bier is opgenomen . Proef wel even tussendoor of het bier niet te overheersend word. 
  3. Voeg daarna, op dezelfde manier als het bier, de bouillon toe tot de risotto genoeg heeft opgenomen en niet meer hard is. Kook of stoom intussen de asperges ± 12 min. gaar in licht gezouten water. Giet ze af en snij in 3 à 4 gelijke stukken. Zet deze opzij.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi’s ± 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Roer de parmezaanse kaas en de boter door het risotto mengsel, breng op smaak met zwarte peper en voeg de aspergestukjes en de fijngesnipperde platte peterselie toe.

    stFeuillien3