Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Champignon-runderstoofpot

Champignon-runderstoofpot. Serveer met een glas Malheur 12. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 100 gram mix van gele en rode ui
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • gram Sukadelappen
  • 3 eetlepel (s) olijfolie
  • 1 laurieblad
  • 2 kruidnagels
  • 250 gram champignons
  • 1 kilo(s) aardappelen
  • 400 gram sperziebonen

Champignon-runderstoofpot Werkwijze

  1. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Snijd de ui en tomaten in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de uitjes toe en bak het twee minuten mee. Voeg de tomaatjes toe. Schenk zoveel water in de pan dat het vlees onderstaat.
  2. Doe laurierblad en kruidnagels in de pan en laat het 2,5 uur stoven. Voeg indien nodig extra water toe. Wrijf de champignons schoon en snijd ze in partjes. Voeg ze het laatste half uur toe aan het stovende vlees. Breng het vleespannetje op smaak met zout en peper en bind de jus eventueel met allesbinder. Kook de aardappelen en de sperziebonen gaar.

    Serveer met een glas Malheur 12.
    malheur-12
  3. Download hier het recept