Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Chili con carne

Chili con carne (vegetarisch) Serveer met een glas Maisel's Weisse. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 courgettes
  • 1 groene paprika
  • 5 eetlepel (s) olie
  • 0.5 liter(s) op blik tomatensap
  • 125 mL tomatensaus
  • 150 gram rode bonen (kidney bonen)
  • 150 gram witte bonen
  • 3 eetlepel (s) verse koriander of peterselie
  • 2 eetlepel (s) chilipoeder of sambal
  • zout en peper

Chili con carne Werkwijze

  1. Schil de ui en hak deze in stukjes. Was de bleekselderij en snijd deze in plakjes. Paprika van zaadjes ontdoen en in stukjes snijden. Knoflook schillen en in stukjes hakken. Wortels schoonmaken en in plakjes snijden.
  2. Courgettes wassen en in plakjes snijden. Bonen afspoelen en uit laten lekken. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, bleekselderij, paprika en knoflook 8 min. op een lage warmtebron tot de groenten zacht zijn. Regelmatig omscheppen. Voeg de wortels en courgettes toe en laat 4 tot 5 min. al roerend mee fruiten. Voeg de tomaten (met sap) en tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron lager en laat het mengsel 10 min. zachtjes doorkoken in afgedekte pan. Voeg de rest van de ingrediënten toe, roer alles goed door en laat het gerecht nog 10 min. zachtjes doorkoken in de afgedekte pan. Zout en peper naar smaak toevoegen. Eet er rijst of stokbrood bij.

    Serveer met een glas Maisel's Weisse.
    maisel-weisse
  3. Download hier het recept