Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Bosbessentaartjes met chocolade

Bosbessentaartjes met chocolade. Serveer met een glas St. Feuillien Cuvée de Noël.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 60 gram bloem
  • 18 gram cacao
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 40 gram boter, in kleine stukjes
  • 0.4 eetlepel (s) eidooier
  • 0.8 eetlepel (s) koud water
  • gram bosbessen
  • 0.8 eetlepel (s) crème de cassis
  • 0.8 eetlepel (s) poedersuiker, gezeefd
  • 56 gram pure chocolade
  • 100 mL slagroom
  • 60 mL zure room

Bosbessentaartjes met chocolade Werkwijze

  1. Maak eerst het deeg. Doe de bloem, cacao, suiker en het zout in een grote kom. Voeg de boter toe en wrijf de bloem en boter met je vingers tot een kruimelig deeg. Voeg de eidooier en een scheutje koud water toe en kneed er een samenhangend deeg van.
  2. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit. Bekleed er tien bakvormpjes van 10 cm doorsnee mee. Zet ze 30 minuten in de diepvries.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de deegvormpjes 15-20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen. Doe de bosbessen, crème de cassis en de poedersuiker in een pan. Verwarm de saus tot bosbessen glanzen maar nog niet openbarsten. Laat afkoelen. Maak de vulling. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan zacht kokend water. Laat de chocolade iets afkoelen. Klop de room stijf en spatel de zure room en gesmolten chocolade erdoor. Zet de deegvormpjes op een groot bord en verdeel de chocoladevulling erover. Strijk de bovenkant glad. Schep de bosbessen erop.

    Serveer met een glas St. Feuillien Cuvée de Noël.
    St Feuillien Cuvée de Noël 33cl
  4. Download hier het recept