Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Chocolade eclairs

Chocolade eclairs. Serveer met een glas Malheur Brut.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 1 Dozijn ()

Recept

  • 75 gram boter, in kleine stukjes
  • 50 gram witte chocolade in stukjes
  • 150 mL water
  • 100 gram bloem, gezeefd
  • 2 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) eieren, licht losgeklopt
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepel (s) maïzena
  • 300 mL melk
  • 0.25 theelepel (s) vanille-extract
  • 1 eetlepel (s) melk
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel (s) cacao
  • 300 gram poedersuiker

Chocolade eclairs Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakplaat in. Doe het water en de boter in een pan en laat de boter zachtjes smelten. Breng het mengsel aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg meteen de bloem toe. Klop goed tot het beslag loskomt van de randen en een bal vormt. Laat het iets afkoelen.
  2. Klop dan geleidelijk de eieren erdoor zodat er een glad en glanzend beslag ontstaat. Schep dit in een grote spuitzak met een tuutje van 1 cm doorsnee. Sprenkel een beetje water over de bakplaat. Spuit eclairs van 7,5 cm lang op de bakplaat; laat voldoende tussenruimte over.
  3. Bak ze in circa 30-35 minuten knapperig goudbruin. Maak een kleine inkeping aan de zijkant van de eclairs zodat de stoom kan ontsnappen. Laat ze afkoelen op een rooster. Maak intussen de banketbakkersroom. Klop de eieren en suiker dik en romig. Spatel de maïzena erdoor. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt en giet al kloppend de melk bij de eieren.
  4. Doe alles over in de pan en laat de room op laag vuur al roerend indikken. Neem de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoor. Dek toe met bakpapier en laat afkoelen. Maak de glazuur. Verwarm de melk in een pan en smelt daarin de boter. Neem de pan van het vuur en roer de cacao en suiker erdoor. Snijd de eclairs in de lengte open en spuit de banketbakkersroom ertussen. Verdeel het glazuur over de bovenkant.
  5. Smelt wat witte chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water. Breng wat sliertjes witte chocolade aan over het glazuur. Laat opstijven.

    Serveer met een glas Malheur Brut.
    malheurbrut
  6. Download hier het recept