Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Chocolade filodeegpakketjes

Chocolade filodeegpakketjes. Serveer met een glas Broeder Jacob Double Port.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 50 gram pure chocolade, in stukjes
  • 100 gram gemalen hazelnoten
  • 1 eetlepel (s) verse munt, fijngesneden
  • 100 mL zure room
  • 2 stuk(s) appels
  • 9 stuk(s) vellen filodeeg ca. 15x15cm
  • gram boter, gesmolten
  • poedersuiker

Chocolade filodeegpakketjes Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de chocolade in een hittebestendige schaal boven een pan met water dat net tegen de kook aan zit. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen. Meng de hazelnoten, munt en zure room in een kom. Schil de appels en rasp ze boven de kom. Roer de gesmolten chocolade erdoor.
  2. Snijd elk vel filodeeg in 4 vierkantjes. Leg zolang een vochtige doek over de vierkantjes filodeeg die je niet gebruikt. Bestrijk 1 vierkantje met gesmolten boter, leg een tweede vierkantje erop en bestrijk ook dat met gesmolten boter.
  3. Schep een eetlepel chocolade mix midden op het vierkantje, vouw de hoeken van de vierkantjes naar elkaar toe en draai ze, om het pakketje goed te sluiten, om elkaar heen. Maak de overige pakketjes net zo. Bestrijk een bakplaat met gesmolten boter en leg de pakketjes erop. Bak ze ca. 10 minuten knapperig goudbruin. Laat ze iets afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.

    Serveer met een glas Broeder jacob Double Port.
    broederjacobdoubleport-new
  4. Download hier het recept