Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Chocolade mousse met ananas

Chocolade mousse met stukjes ananas. Serveer met een glas Lindemans Cuvee Rene.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • mL slagroom
  • 100 mL melk, warm
  • 90 gram boter
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram pure chocolade

Chocolade mousse met ananas Werkwijze

  1. Breng in een pan 500 ml water aan de kook en draai het vuur dan op een lage stand. Doe de warme melk in een kom die op de pan past en breek de repen choloade erboven in stukjes.
  2. Hang de kom in de pan met heet water en laat de chocolade langzaam in de melk smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel afkoelen en vloeibaar worden. Roer het mengsel geregeld door. Klop in een ruime kom de slagroom stijf met de suiker.
  3. Spatel de slagroom in twee of drie gedeelten door de chocolade. Laat de mouse minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Verdeel de mouse over vier mooie borden. Snijd de ananas in stukjes en verdeel deze over de vier borden.

    Serveer met een glas Lindemans Cuvee Rene.
    lindemans
  4. Download hier het recept