Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Bierbavarois met honing

Bierbavarois met honing

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recipe

  • 500 mL slagroom
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 theelepel (s) poedersuiker
  • 75 gram honing
  • 1 theelepel (s) kurkuma
  • 200 mL St Feuillien Blond
  • 4 blaadjes gelatine

Bierbavarois met honing Werkwijze

    1. Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water.
    2. Schenk ondertussen het bier in een steelpan en verwarm, maar breng niet aan de kook. Neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Roer de honing erdoor en laat verder afkoelen tot het begint te geleren.
    3. Klop 350 ml slagroom met de kurkuma lobbig met een mixer. Rasp de gele schil van de citroen boven de slagroom. Spatel het honing-biermengsel voorzichtig door de slagroom en schenk in de (bier)glazen. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.
    4. Klop de rest van de slagroom lobbig met de poedersuiker. Schep de room op de bavarois en serveer.
      st feuilien blond