Sint-Jacobsvrucht met truffel en foie gras

Sint-Jacobsvrucht met gebakken witlof, truffel en foie gras. Serveer met een glas St. Feuillien Tripel. 

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 8 stronken witlof
  • Klontje boter
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Suiker
  • Balsamicoazijn
  • Truffeljus
  • 4 grote sint-jacobsvruchten
  • Terrine van foie gras
  • Truffel

Sint-Jacobsvrucht met truffel en foie gras Werkwijze

  1. Snijd het witlof in stukjes en bak flink aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een snufje suiker bij en blus met balsamicoazijn en truffeljus. Bak de sint-jakobsvruchten. Dresseer het witlof op een bord leg de sint-jakobsvruchten erop werk af met blokjes foie gras en gesneden truffel. De vrijgekomen jus van gebakken witlof kan, opgemixt met een klontje boter, het gerecht begleiden als saus.

    Serveer met een glas St. Feuillien Tripel.
    St. Feullien Tripel.
  2. Download hier het recept