Roergebakken kipschotel

Roergebakken kipschotel met peultjes, banaan en noten. Serveer met een glas Troubadour Blond.  

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 50 gram pecannoten of pistachenoten
  • 2 stuk(s) bananen
  • 1 eetlepel (s) bastardsuiker of honing
  • 2 eetlepel (s) ketjap manis
  • 400 gram kipfilet
  • 2 theelepel (s) sambal oelek
  • 3 eetlepel (s) zonnebloemolie
  • 250 gram peultjes
  • versgemalen peper
  • zout

Roergebakken kipschotel Werkwijze

  1. Halveer de geschilde bananen in de lengte. Meng 2 eetlepels ketjap manis met 1 eetlepel basterdsuiker en 1 theelepel sambal oelek. Bestrijk de bananenhelften met dit mengsel en leg ze op de bakplaat van de oven. Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de peultjes schoon. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Zet de bakplaat met bananen 10 minuten in het midden van de oven. Verhit de olie, voeg 1 theelepel sambal toe en roerbak hierin de reepjes kipfilet 6 minuten. Strooi er peper en zout over. Schep de peultjes erdoor en bak deze al omscheppend 5 minuten mee.
  3. Meng de noten erdoor. Serveer de kipschotel met daarop de gebakken banaan. Lekker met wilde rijst.

    Serveer met een glas Troubadour Blond.
    Troubadour Blond
  4. Download hier het recept