Wittekool soep

Wittekool soep. Serveer met een glas St. Feuillien Brune.  

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) aardappelen
  • 0.5 stuk(s) witte kool
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 eetlepel (s) vloeibaar boter
  • 2 liter(s) kippenbouillon
  • 4 stuk(s) spek
  • scheutje vloeibare boter

Wittekool soep Werkwijze

  1. Snijd de witte kool, de geschilde aardappelen en de ui in stukjes. Stoof ze in 3 el boter. Bevochtig de gestoofde groenten met de kippenbouillon. Kruid met peper en zout, en laat een half uurtje doorkoken. Mix de soep met een staafmixer en zeef ze vervolgens. Werk af met een scheutje boter. Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant in een pan met een weinig boter.
  2. Laat ze even uitlekken (ontvetten) op keukenpapier en serveer als garnituur in de soep. Versier tip: het is ook lekker om de soep te garneren met croutons en bieslook

    Serveer met een glas St. Feuillien Brune.
    stFeuillien Brune
  3. Download hier het recept