Salade met kip en kersen

Salade met kip en kersen. Serveer met een glas Blanche de Namur.  

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 50 gram boter
  • 450 gram borstfilets kip
  • 4 stuk(s) bleekselderijstengels
  • 100 gram gemengde groene slasoorten
  • 4 eetlepel (s) arachide- of zonnebloem olie
  • 2 stuk(s) granny smith appel
  • 4 eetlepel (s) limoen-of citroen sap
  • 3 eetlepel (s) mayonaise
  • 3 eetlepel (s) Bulgaarse yoghurt
  • Zout
  • Zwarte peper uit de molen
  • 300 gram rijpe kersen
  • 4 eetlepel (s) geschaafde amandelen

Salade met kip en kersen Werkwijze

  1. Verhit de olie in een wok. Doe de kip er bij en bak 3 minuten. Voeg daarna de boter toe en temperatuur de warmtebron. Strooi wat zout en peper over de kip en laat alles nog 3 - 5 minuten zachtjes sudderen. Laat de kip op een zeef of in een vergiet uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen.
  2. Sprenkel limoen- of citroensap over de appelblokjes (3-4 cm). Schep alles enkele malen om. Schep in een kom de helft van de groene sla, bleekselderij en appel luchtig door elkaar.
  3. Roer een gladde saus van mayonaise en yoghurt. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de saus samen met het koude kippenvlees door de inhoud van de kom met de sla. Strooi er vlak voor het opdienen de kersen over. Schep de salade hierna slechts eenmaal om.

    Serveer met een glas Blanche de Namur.
    Blanche de Namur
  4. Download hier het recept