Terrine van kippenlevertjes en gehakt

Terrine van kippenlevertjes en gehakt. Serveer met een glas Lindemans Kriek.  

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 150 gram kippenlevertjes
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 fles(sen) Lindemans Kriek
  • 150 gram varkensgehakt
  • 3 eetlepel (s) paneermeel
  • 6 eetlepel (s) melk
  • 1 stuk(s) ei
  • 2 stuk(s) gehakte perselie
  • peper
  • 200 gram fijne gerookt spek
  • stuk(s) kruidnagels
  • 1 theelepel (s) nootmuskaat
  • enkele schijfjes citroen
  • sneetjes bruin brood

Terrine van kippenlevertjes en gehakt Werkwijze

  1. Hak de kippenlevertjes grof en meng ze met het varkens en rundergehakt in een grote kom. Giet de Lindemans kriek erbij. Meng het paneermeel, de melk, het ei en de peterselie door en breng op smaak met peper. Leg de plakjes spek zo in een terrinevorm dat ze over de randen hangen. Doe het vlees in de terrine. Plet de kruidnagels in een vijzel en strooi ze met de nootmuskaat over het vlees. Vouw het spek over het vlees naar binnen en schuif er enkele schijfjes citroen tussen.
  2. Zet de terrinevorm in een waterbak en gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zet daarna de oven uit en laat de terrine in de oven afkoelen. Snijd de terrine in plakjes en serveer met sneetjes bruin brood.

    Serveer met een glas Lindemans Kriek.
    Lindemans Kriek
  3. Download hier het recept