Homemade Appeltaart

Homemade appeltaart. Serveer met een glas Broeder Jacob Bruin. 

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 8 personen ()

Recept

  • 5 stuk(s) diepvries bladerdeeg
  • 4 stuk(s) goudrenetten
  • 1 handvol (s) rozijnen
  • 2 dL slagroom
  • 3 stuk(s) eieren
  • 3 eetlepel (s) custardpoeder
  • kaneel naar smaak
  • Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak
  • 2 stuk(s) vanille suiker

Homemade Appeltaart Werkwijze

  1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Vet een quichevorm of vlaaivorm in en bestuif die licht met bloem.
  2. Beleg de vorm met de plakjes bladerdeeg, ook de opstaande rand. Snijd die rand netjes af aan de bovenkant. Schil de appels, snijd ze in partjes en meng de partjes met de afgespoelde rozijnen. Doe er naar smaak wat basterdsuiker en kaneel door. Meng in een andere kom de slagroom (gewoon roeren, dus niet stijf kloppen) met het custardpoeder, vanillesuiker en de eieren.
  3. Leg de appelpartjes netjes in de vlaaibodem, giet er vervolgens het custard slagroommengsel over en bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven. Let wel even op het laatst dat de bovenkant niet te donker wordt, dek het dan de laatste minuten af met een stuk aluminiumfolie. Laat de taart afkoelen.

    Serveer met een glas Broeder Jacob Bruin.
    Broeder Jacob Bruin
  4. Download hier het recept