Kriekenflensjes

Kriekenflensjes. Serveer met een glas Lindemans Kriek. 

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 15 personen ()

Recept

  • 3 stuk(s) eieren
  • 1 fles(sen) Lindemans kriek
  • 250 gram Bloem
  • Zout
  • Boter
  • Vanille-ijs
  • 1 fles(sen) Lindemans kriek
  • 6 eetlepel (s) suiker

Kriekenflensjes Werkwijze

  1. Klop de eieren los en roer er de Lindemans Kriek onder. Zeef de bloem boven het mengsel en roer tot het beslag glad is. Voeg een snuifje zout toe. Smelt een klontje boter in een verhitte pan en bak de pannenkoeken. Giet ondertussen het tweede flesje Lindemans Kriek in een steelpannetje en voeg er de suiker bij. Laat op een matig heet vuur indikken tot je een mooi rode siroop hebt. Dien de pannenkoeken op met de siroop, een bolletje vanille ijs.

    Serveer met een glas Lindemans kriek.
    Lindemans Kriek
  2. Download hier het recept