Perentaart

Perentaart voor 8 personen. Serveer met een glas St. Feuillien Brune. 

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 8 personen ()

Recept

  • 125 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1 zakje(s) vanille suiker
  • snuffje zout
  • 5 stuk(s) peren

Perentaart Werkwijze

  1. Vet een vlaaischaal in. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Smelt de boter. Klop de eieren dik met de suiker. Roer de boter erdoor, dan beetje bij beetje de bloem. Tot slot de vanille. Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
  2. Giet een beetje beslag in de vorm. Leg de peren erop, met de bolle kant boven en de punten naar het midden. Giet de rest van het beslag erover. Bak de vlaai ongeveer 45 minuten (afhankelijk van je oven moet hij soms wat langer) tot hij luchtig en goudbruin is.

    Serveer met een glas St. Feuillien Brune.
    St. Feuillien Brune
  3. Download hier het recept