Verfrissende sorbet van citroen

Verfrissende sorbet. Serveer met een glas Lindemans Geuze Cuvé René Grand Cru . 

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 glas (glazen) water
  • sap van citroen
  • 2 fles(sen) Lindemans Geuze Cuvée
  • 150 gram suiker

Verfrissende sorbet van citroen Werkwijze

  1. Meng de suiker met het water en het citroensap. Zet het mengsel op een zacht vuur en roer tot de suiker volledig opgelost is. Roer er 1 flesje Geuze Cuvée René Grand Cru onder. Laat het mengsel in de ijsmachine draaien tot het sorbet geworden is. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het mengsel ook in het vriesvak zetten. Neem het dan na 15 minuten uit het vriesvak, roer het mengsel met een vork los en plaats het terug in het vriesvak. Herhaal dit tot de volledige bereiding sorbet geworden is. Neem een glas per persoon, lepel er een bolletje sorbet in en giet er wat van de Geuze Cuvée René Grand Cru over.

    Serveer met een glas Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru.
    LindemansGeuze
  2. Download hier het recept