Stoofpotje van zeetong en bospaddenstoelen

Stoofpotje van zeetong en bospaddenstoelen. Serveer met een glas Broeder Jacob Tripel. 

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • Peper en zout
  • 250 gram 12 opgerolde tongvilets
  • liter(s) kalfs- en gevogeltebouillion
  • 250 gram geborstelde en versneden bospaddenstoelen
  • 150 gram boter
  • Vleugje halfdroge mandera
  • Citroensap

Stoofpotje van zeetong en bospaddenstoelen Werkwijze

  1. Schik de tongfilets in een beboterde ovenschaal en kruid met zout en peper. Giet de kokende bouillion over de tongfilets. Laat een vijftal minuten garen onder deksel in een hete oven.
  2. Schep de tongfilets uit het kookvocht, snijd ze doormidden en schik in een warm diep bord. Laat de bospaddenstoelen ook even doorkoken in het kookvocht en schep over de tongetjes. Kook het kooknat in de boter tot dat de boter binding geeft. Breng op smaak met peper, zout een scheutje mandera en citroensap. Lepel over de tongen.

    Serveer met een glas Broeder Jacob Tripel.
    BroederJacob-Tripel
  3. Download hier het recept