Hertenbiefstuk met knolselderij en witlof

Hertenbiefstuk met knolselderij en witlof. Serveer met een glas St. Feuillien Tripel. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 4 stuk(s) hertenbiefstukjes
  • 8 stuk(s) vijgen
  • 200 mL porto
  • 100 mL rode wijn
  • 200 mL wildfond
  • 2 eetlepel (s) wijnazijn
  • 2 stuk(s) kruidnagels
  • 2 stuk(s) laurierblaadjes
  • 4 stuk(s) jeneverbessen
  • 4 stuk(s) takjes tijm
  • 100 gram boter
  • peper en zout

Hertenbiefstuk met knolselderij en witlof Werkwijze

  1. Kook de knolselderij in ruim water gaar. Mix met een staafmixer of in een blender met zure room tot een gladde puree.
  2. Kruid af met peper en zout. Bak de witlof rond en mooi goudbruin in boter. Verlaag de temperatuur en voeg de jeneverbessen en honing toe. Laat de witlof verder garen onder een deksel op lage temperatuur tot het mooi gekarameliseerd is.
  3. Kruid en bak de hertenfilets in boter rondom mooi bruin. Laat ze verder zo’n 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 125 graden. Haal het vlees uit de pan en blus met een scheut water of kalfsbouillon. Snijd het vlees in mooie plakken.
  4. Verdeel het vlees over vier borden. Giet er wat bakvocht overheen. Verdeel het witlof en de puree over de borden. Garneer met champignons, blauwe bessen, geroosterde ui en blaadjes tijm.

    Serveer met een glas St. Feuillien Tripel.
    SintFeuillienTripel
  5. Download hier het recept