Gebakken hertenbiefstukjes met vijgen

Gebakken herfstbiefstukjes met vijgen. Serveer met een glas Troubadour Obscura. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 8 stuk(s) vijgen
  • 4 stuk(s) hertenbiefstukjes (
  • 200 mL porto
  • 100 mL rode wijn
  • 200 mL wildfond
  • 2 eetlepel (s) wijnazijn
  • 2 stuk(s) kruidnagels
  • 2 stuk(s) laurierblaadjes
  • 4 stuk(s) jeneverbessen
  • 4 stuk(s) takjes tijm
  • 100 gram ijskoude boter (in blokjes)
  • versgemalen peper en zout

Gebakken hertenbiefstukjes met vijgen Werkwijze

  1. Bak de biefstukken, zonder peper en zout, half in olie en half in boter mooi bruin. Houd het vlees mooi rood. Voeg in dezelfde pan de porto, rode wijn, wijnazijn en wildfond toe. Voeg dan kruidnagel, laurierblad, tijm en de jeneverbessen toe. Leg er de gehalveerde vijgen in. Breng het geheel aan de kook en reduceer dit tot 1/3. Haal de vijgen eruit en hou warm. Haal van het vuur.
  2. Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje doorheen zodat er een gladde, gebonden saus ontstaat. Voeg er de vijgen er weer aan toe. Serveer de hertenbiefstukken met de vijgen en de saus. Lekker met aardappelpuree erbij.

    Serveer met een glas Troubadour Obscura.
    Troubadour obscura
  3. Download hier het recept