Kalfsrol met ganzenlever

Kalfsrol met ganzenlever, appelen en wortelzalf. Serveer met een glas St. Feuillien Blond. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 3 stuk(s) granny smiths
  • 4 stuk(s) flinterdunne kalfslapjes
  • 200 gram eendenlever, gesneden
  • Olie
  • 1 eetlepel (s) venkelzaad
  • 2 stuk(s) steranijs
  • 2 eetlepel (s) korianderzaad
  • 1 theelepel (s) zwarte peper
  • 1 theelepel (s) roze pepers
  • 1 eetlepel (s) bloemsuiker
  • 1 eetlepel (s) zeezout
  • 400 gram jonge wortelen, gekookt
  • 25 gram maïzena
  • 0.25 stuk(s) schild van sinaasappel
  • peper en zout
  • 4 dL water
  • 1 dL witte wijn
  • 100 gram suiker
  • stuk(s) pink lady

Kalfsrol met ganzenlever Werkwijze

  1. Maal alle ingrediënten van de kruidenmengeling. Beleg de kalfslapjes met appel stukjes ter grote van lucifers en eendenlever. Rol ze stevig op. Kruid de rollen met de kruidenmengeling. Mix de warme wortel heel fijn in een blender. Meng het kookvocht met de maïzena en voeg toe aan de wortelen. Giet alles in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
  2. Voeg de sinaasappelschil en peper en zout toe. Breng alle ingrediënten voor de appelpuree aan de kook en laat alles 3 tot 4 minuten koken. Giet het vocht weg en pureer de appelen tot moes.
  3. Bak het vlees rondom gaar. Snijd het vlees in schijven. Serveer met wortelzalf, appelmoes en garneer met dunne schijven appel. Bestrooi eventueel met extra kruiden.

    Serveer met een glas St. Feuillien Blond.
    SintFeuillienTripel
  4. Download hier het recept