Tournedos Rosseni

Tournedos Rosseni. Serveer met een glas St. Feuillien Brune. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 600 gram rundfilets
  • bakboter
  • 200 gram Montford eenden foiegras
  • 4 stuk(s) sneetjes brood
  • Kalfsfond
  • 12 dL St. Feuillien Brune
  • 400 gram champignons
  • 200 gram sjalotten
  • zout

Tournedos Rosseni Werkwijze

  1. Braad de gekruide rundfilets aan in boter. Snijd de champignons in een fijne brunoise. Hak de sjalotten fijn. Fruit de helft van de sjalotten in boter, voeg er de champignon brunoise aan toe en kruid bij. Toast de sneetjes brood en snijd er rondjes uit.
  2. Fruit de rest van de sjalotten in boter, blus met het bier en laat het geheel inkoken. Voeg vervolgend de kalfsfond toe. Laat het vlees verder garen in de oven. Wanneer het gaar is, leg dan de sneetjes foie gras op de runderfilets.
  3. Leg de toast op de borden. Schik er de champignonbrunoise en de rundfilets met foie gras op. Werk af met kalfsfond en groene kruiden.

    Serveer met een glas St. Feuillien Brune.
    stFeullienBrune
  4. Download hier het recept