Stronkje witlof in krokant spek

Stronkje witlof in krokant spek. Serveer met een glas Lindemans cuveé rené grand cru.  

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 fles(sen) Lindemans Geuze Cuvéé rené grand cru
  • 4 stronken witlof
  • 1.2 dL room
  • Tijm
  • Peper en zout
  • Plakjes gerookte spek
  • 1 eierdooier
  • 1 mespunt nootmuskaat

Stronkje witlof in krokant spek Werkwijze

  1. Snijd de stronken witlof in twee en verwijder de harde kernen. Giet de Lindemans geuze cuvéé rené grand cru in een steelpannetje en breng aan de kook. Leg het witloof erin en laat 5 min zachtjes sudderen. Schep de witloof eruit en laat het uitlekken.
  2. Doe de room, de tijm en de peper bij het bier en laat op een hoog vuur tot een derde inkoken, zodat de saus lichtgebonden is. Rol ondertussen elk stuk witloof in een plakje spek en leg de rolletjes in een ovenschaal.
  3. Klop de eierdooier eerst los met enkele lepels saus en giet er daarna de rest van de saus bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet de saus over de witloofrolletjes en zet de ovenschaal onder de hete grill tot het spek licht krokant is.

    Serveer eventueel met een glas Lindemans geuze cuvéé rené grand cru.
    Lindemans Geuze Cuvee Grand Cru
  4. Download hier het recept