Koele komkommersoep

Koele komkommersoep. Serveer met een glas Wilderen Goud.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediƫnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 handvol (s) dragonblaadjes
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) sjalot, gepeld en in stukken
  • 0.5 eetlepel (s) witte wijn azijn
  • 1 eetlepel (s) olijfolie extra vierge
  • 75 mL Griekse Yoghurt

Koele komkommersoep Werkwijze

  1. Snijd de komkommers in de lengte doormidden en schraap er met een dessertlepel de zaadjeslijsten uit. Snijd de komkommer in stukken en doe ze in de keukenmachine of in een hoge mengkom als je een staafmixer gebruikt.
  2. Pureer de komkommer met de stukken sjalot en dragonblaadjes. Voeg olie, azijn en yoghurt toe en mix nog kort. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in kleine glaasje of gebruik een maatbeker.

    Serveer met een glas Wilderen Goud.

    Wilderen Goud
  3. Download hier het recept