Makreelpastei

Makreelpastei met basilicum. Serveer met een glas Wilderen Goud.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediƫnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 100 gram lichtgezouten verse roomkaas
  • 2 stuk(s) blikjes makreelfilet in witte wijn
  • 4 eetlepel (s) peterselie, fijngehakt
  • 2 stuk(s) pompernikkel
  • 1 handvol (s) basilicum
  • 1 stuk(s) citroen
  • 8 stuk(s) grote olijven, ontpit
  • 1 stuk(s) potjes lumkuit

Makreelpastei Werkwijze

  1. Laat de makreelfilets uitlekken, plet ze met een vork in een kom en voeg de roomkaas en de peterselie toe. Breng het mengsel licht op smaak met peper en zout en zet het in de koelkast. Snijd de blaadjes van het bosje basilicum fijn. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit.
  2. Verkruimel de pompernikkel en hak de olijven. Voeg citroensap toe aan de makreelpastei. Verdeel de verkruimelde pompernikkel over de glaasjes. Schep hierop de helft van de makreelpastei en voeg daarna de olijven en basilicum toe. Verdeel de rest van de makreelpastei over de glaasjes en eindig met een lepeltje lumpkuit.
  3. Bestrooi met geraspte citroenschil. Dien op met een klein lepeltje en een glas Wilderen Goud.

    Serveer met een glas Wilderen Goud.

    Wilderen Goud
  4. Download hier het recept