Ratatouille met rucola en ricotta

Ratatouille met rucola en ricotta. Serveer met een glas Maisel's Weisse.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 eetlepel (s) basilicum, fijngesneden
  • 500 gram ratatouille in blik
  • Peper uit de molen
  • 1 theelepel (s) balsamico azijn
  • Zout
  • 1 zakje(s) rucola, klaar voor gebruik
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 1 stuk(s) oranje paprika
  • 200 gram ricotta
  • 2 eetlepel (s) peterselie, fijngesneden

Ratatouille met rucola en ricotta Werkwijze

  1. Laat de ratatouille uitlekken als die te vochtig is. Pureer deze vlug met de staafmixer samen met de basilicum en de balsamicoazijn. Verdeel de helft over de glaasjes en zet ze, evenals de rest van de ratatouille, in de koelkast.
  2. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de paprika’s in kleine stukjes en meng ze door elkaar. Laat de ricotta uitlekken en verkruimel deze grof. Voeg de peterselie hieraan toe. Schep de paprika’s op de ratatouille in glaasjes, vervolgens de rest van de ratatouille, de fijngesneden rucola en tot slot de ricotta.
  3. Breng licht op smaak met peper uit de molen en zout. Dien op met een klein lepeltje.

    Serveer met een glas Maisel's Weisse.

    Maissel-Weisse
  4. Download hier het recept