Tartaar van zalm en sint-jakobsnoten

Tartaar van zalm en sint-jakobsnoten met tuinkruiden. Serveer met een glas Wilderen Kriek.

Categorie:  Voorgerecht  - 
Waardering  5.00/5

Ingrediƫnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 eetlepel (s) olijfolie
  • 2 stuk(s) verse zalmfilet (ongeveer 400g)
  • 8 stuk(s) nootjes van verse sint-jakobschelpen
  • 4 stuk(s) sneedjes brood
  • 2 stuk(s) sjalotten
  • 1 stuk(s) bosje bieslook
  • zwarte peper uit de molen
  • een paar takjes dille
  • 1 eetlepel (s) roze peper

Tartaar van zalm en sint-jakobsnoten Werkwijze

  1. Bewaar de zalm en sint-jakobsnoten tot het laatste moment in de koelkast. Pel de sjalotten en snipper ze fijn, rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Hak de bieslook en de dille fijn. Snijd met een mes de sint-jakobsnoten en de zalm in stukjes, maar maak ze niet te klein (om geen puree te krijgen) en ook niet te groot (want dan kan je ze niet meer goed mengen).
  2. Meng alles in een kom, voeg de tuinkruiden, de sjalotten, de limoenschil en de roze peper toe.
  3. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bereiding over de glaasjes en bewaar alles koel terwijl u het brood roostert dien op met een klein dessertvorkje, het geroosterd brood en een glas Wilderen kriek.

    Serveer met een glas Wilderen Kriek.

    Wilderen Goud
  4. Download hier het recept