Tomatensalsa met ansjovis

Tomatensalsa met ansjovis en knoflook. Serveer met een glas St. Feuillien Saison.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediƫnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 3 stuk(s) teentjes knoflook
  • 4 eetlepel (s) tapenade
  • 4 eetlepel (s) fijngesneden basillicumblaadjes
  • 12 stuk(s) verse ansjovis, in olie gemarineerd
  • 16 stuk(s) gepelde tomaten
  • 2 stuk(s) kersttomaatjes
  • 2 stuk(s) hardgekookte kwarteleitjes

Tomatensalsa met ansjovis Werkwijze

  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes en laat ze uitlekken in een vergiet, terwijl je verder gaat met de rest van de bereiding.
  2. Pel de knoflookteentjes, snijd ze fijn en meng ze door de basilicum. Dep de ansjovis droog en snijd ze in kleine stukjes. Verdeel de tapenade over de glaasjes. Verdeel daarover de tomaten salsa, vervolgens het knoflook-basilicummengsel.
  3. Leg daarop de stukjes ansjovis en garneer het met een half kerstomaatje en een half hardgekookt kwarteleitje. Serveer op kamertemperatuur samen met een dessertvorkje

    Serveer met een glas St. Feuillien Saison.

    stFeuillien Saison
  4. Download hier het recept