Lamskoteletjes met cranberrymosterd

Lamskoteletjes met cranberrymosterd. Serveer met een glas Cuvée des Trolls.

Categorie:  Tussengerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 theelepel (s) vloeibare honing
  • 100 gram verse cranberry's
  • 1 stuk(s) sinaasappel
  • 300 eetlepel (s) grove mosterd
  • 8 stuk(s) lamskoteletjes, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepel (s) olijfolie

Lamskoteletjes met cranberrymosterd Werkwijze

  1. Hak de cranberry’s in grove stukken. Meng ze met de mosterd en honing. Rasp hierboven een kwart van de sinaasappelschil.
  2. Roer door en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de grillpan. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en maal er grof peper over.
  3. Kwast de koteletjes daarna pas in met de olie. Rooster de koteletjes op hoog vuur aan beide kanten goudbruin, maar nog wel rosé vanbinnen. Leg de koteletjes zo op een groot bord dat de botjes naar buiten steken. Schep de cranberry mosterd erop.

    Serveer met een glas Cuvee des Trolls.

    Cuvee des Trolls
  4. Download hier het recept