Mosselen met kerrie

Mosselen met kerriemayonaise. Serveer met een glas Malheur 6.

Categorie:  Tussengerecht  - 

Ingrediƫnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1.5 eetlepel (s) mayonaise
  • 1 kilo(s) mosselen
  • 1 stuk(s) grof zeezout
  • 1.5 eetlepel (s) olijfolie extra vierge
  • stuk(s) stengel bleekselderij met groen
  • 50 mL droge witte wijn
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 1.5 theelepel (s) kerriepoeder

Mosselen met kerrie Werkwijze

  1. Spoel de mosselen schoon in koud water. Verwijder kapotte schelpen of open exemplaren die na een ferme tik op het aanrecht niet sluiten. Snijd de bleekselderij in blokjes, bewaar het groen. Verhit de helft van de olie in een (mossel)pan.
  2. Fruit de bleekselderij 5 minuten op hoog vuur. Voeg de mosselen en wijn toe en kook ze afgedekt 6-8 minuten, tot alle schelpen open staan. Schud de pan tussentijds enkele malen om. Schep de mosselen op een schaal en laat ze afkoelen. Gooi dichte mosselen weg, haal de rest uit de schelp. Breek de lege schelpen los. Schep het mosselvlees in een kom om met resterende olie.
  3. Rasp de schil van de citroen erboven en voeg naar smaak het citroensap toe. Hak de bleekselderijblaadjes fijn en schep ze door de mosselen. Roer in een kom de kerrie door de mayonaise. Breng de saus op smaak met zout en peper en verdun in dien nodig met warm water.
  4. Strooi een laag grof zeezout op een groot bord en rangschik hierop lege schelphelften. Verdeel de mosselen erover en schep over en schep op elk wat kerrie mayonaise.

    Serveer met een glas Malheur 6.

    malheur-6
  5. Download hier het recept