Zelfgedroogde tomaatjes

Zelfgedroogde tomaatjes. Serveer met een glas Troubadour Speciale.

Categorie:  Tussengerecht  - 

Ingrediƫnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 250 kleine trostomaatjes
  • knoflook
  • 75 gram bladpeterselie
  • 5 eetlepel (s) olijfolie extra vierge

Zelfgedroogde tomaatjes Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op minimaal 80, maximaal 100 graden. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Halveer de tomaten overlangs, niet horizontaal. Lepel de zaadjes eruit. Bestrooi de binnenkant met zout en laat de tomaatjes omgekeerd 30 minuten uitlekken op een rooster. Spoel ze af en dep de droog.
  2. Stamp in een vijzel om maal in een keukenmachine enkele tenen knoflook fijn met flink wat peterselieblaadjes.
  3. Meng met een grote scheut olijfolie. Leg de tomaatjes op de bolle kant op de bakplaat. Besprenkel ze met knoflook olie. Maal er royaal peper over. Schuif de bakplaat in de oven en laat de tomaatjes 3 Ć  4 uur drogen. (na 2 uur smaken ze al lekker op een stokbroodje). Neem ze uit de oven, laat de tomaatjes afkoelen en bewaar ze in luchtdichte trommels of in een schone pot onder olijfolie. Zo blijven ze nog een paar weken goed.

    Serveer met een glas Troubadour Speciale.

    Troub Speciale
  4. Download hier het recept