Penne met zalm

Penne met zalmsnippers. Serveer met een glas Birra del Borgo Erkir.

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediƫnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 100 gram garnalen
  • 400 gram gerookte zalmsnippers
  • scheut kook room
  • 100 gram ongekookte pasta
  • rucola sla
  • 100 gram pijnboompitten
  • 4 stuk(s) teentjes knoflook
  • 1 stuk(s) citroen
  • peper en zout

Penne met zalm Werkwijze

  1. Maak vooraf of onder het koken van de pasta alvast een koud sausje. Neem een goede scheut kook room, een beetje citroensap naar smaak, peper, zout en een paar takjes dille(versnipperd). Even roeren en laat dit heel even staan. Rooster alvast eventjes kort de pijnboompitjes zodat ze een beetje bruin en lekker knapperig worden.
  2. Kook de pasta beetgaar in ruim water. Giet de pasta af als deze klaar is. Verhit in een koekenpan een scheut olie met de geperste of gesneden teentjes knoflook. Schep hierin de pasta heel kort om en om (2 minuutjes) zodat er een lekker knoflook smaakje aan de pasta zit.
  3. Schep de pasta daarna op de borden. Over de pasta gaat een klein beetje dille, strooi je wat pijnboompitjes en leg je een heel klein bedje van rucola sla. Hier overheen verdeel je de gerookte zalmsnippers en de garnalen.
  4. Over dit geheel giet je met een lepel een beetje van de vooraf gemaakte roomsaus met dille en citroen. Strooi de laatste pijnboompitjes en het is klaar om op te dienen.

    Serveer met een glas Birra del Borgo Erkir.

    Birra del Borgo Erkir
  5. Download hier het recept