Witlof met kabeljauw

Witlof met kabeljauw, ansjovis en gegratineerd met kaas. Serveer met een glas Blanche de Namur.

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 12 stuk(s) stronkjes witlof
  • 4 stuk(s) kabeljauwfilet
  • 4 stuk(s) anjovissen
  • 200 gram geraspte kaas
  • scheut balsamico azijn en een scheut maplesirup of ene flinke lik honing.
  • Broodkruim, veel en zelfgemaakt
  • citroen en peper

Witlof met kabeljauw Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak de witlofblaadjes los. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en doe de witlofblaadjes in de pan. Bak al roerende een minuut of drie, tot de blaadjes bijna gaar zijn.
  2. Roer er de balsamico en de honing door. Doe wat olie in een andere pan en bak de ansjovis (in stukjes) één minuut. Roer de ansjovis door de witlof. Bestrooi de vis met peper en citroensap en leg hem in een ovenschaal, bedek met de witlof. Zout hoeft niet, want de ansjovis is al zout. Roer de kaas door het broodkruim en strooi dat als laatste over de groente. Bak de vis-witlofschotel in een ongeveer 25 minuten gaar in de oven tot de kaas gesmolten is en het broodkruim gekleurd.

    Serveer met een glas Blanche de Namur.

    Blanche de Namur
  3. Download hier het recept