Broccoli velouté met coppaham

Broccoli velouté met coppaham. Serveer met een glas Troubadour Obscura.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • Peper en zout
  • 600 gram kleine broccoliroosjes
  • 1 eetlepel (s) fijngesnipperde ui
  • 1 eetlepel (s) olijfolie
  • 1 stuk(s) groenten bouillon
  • 4 stuk(s) coppaham
  • 8 eetlepel (s) mascarpone
  • 8 stuk(s) volkoren beschuiten

Broccoli velouté met coppaham Werkwijze

  1. Laat het bouillonblokje oplossen in 600 ml heet water. Fruit de ui in de olie zonder hem te laten kleuren, voeg de broccoli toe en giet de bouillon erbij. Laat dit 10 minuten koken.
  2. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen coppaham in fijne reepjes. Verkruimel de beschuiten grof met een deegrol. Pureer de broccolisoep. Schep een eetlepel verkruimelde beschuit in elk glaasje. Voeg een eetlepel mascarpone toe en verdeel dan de broccolisoep over de vier glaasjes.
  3. Schep hierboven opnieuw een eetlepel beschuit en een eetlepel mascarpone. Garneer tot slot met reepjes coppaham. Serveer op kamertemperatuur met een klein lepeltje.

    Serveer met een glas Troubadour Obscura.

    troubadour obscura
  4. Download hier het recept