Tiramisu van tomaten, basilicumcrème en gerookt spek

Tiramisu van tomaten, basilicumcrème en gerookt spek. Serveer met een glas Broeder Jacob Tripel.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 eetlepel (s) olijfolie
  • 4 stuk(s) sneetjes witbrood
  • 2 stuk(s) teentjes knoflook
  • 450 gram gepelde tomaten
  • 1 handvol (s) verse basilicum
  • 100 gram ricotta
  • 100 mL slagroom (20% vet)
  • 8 stuk(s) dunne plakken gerookt mager spek

Tiramisu van tomaten, basilicumcrème en gerookt spek Werkwijze

  1. Rooster de plakken witbrood. Snijd ze daarna in kleine blokjes en doe ze in een kom. Giet de olijfolie erover en voeg de gepelde en geperste knoflook toe, breng op smaak met peper en bewaar apart. Laat de tomaten uitlekken en snijd ze in kleine blokjes, breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Bak de plakken spek in een droge koekenpan totdat ze knapperig zijn en breek ze daarna in grote stukken. Verdeel de broodblokjes over de glaasjes, voeg de tomatenblokjes toe en de helft van de basilicum.
  3. Klop de ricotta en de slagroom stevig met de rest van de basilicum. Schep dat mengsel op de tomaten en garneer met stukjes spek. Dien koud op met een klein vorkje.

    Serveer met een glas Broeder Jacob Tripel.

    broederJacob
  4. Download hier het recept